Viden om våben

Jagtvåbenet er i sagens natur en central del af det udstyr, som skal anvendes på jagtrejser, og jagt i det hele taget. 
Mange jægere foretrækker, at bruge deres egne jagtvåben og bruger meget tid og energi på at finde frem til netop det jagtvåben som passer dem godt. Nogle jægere sætter en ære i lade den ammunition som skal anvendes, der er sågar nogen som selv støber de kugler der skal anvendes. 
Andre jægere tillægger jagtvåbendelen mindre betydning og låner/lejer sig frem på de lokaliteter som de jager på. 
Hvorvidt man er til selv at medbringe jagtvåbenet eller låne sig frem er naturligvis meget individuelt. Fordelen ved selv at medbringe jagtvåbenet er, at man er bekendt med det og dets funktionalitet, har mulighed for at tilpasse det til en selv, og samtidig har god mulighed for at sikre sig, at jagtvåbnet fungerer og er driftssikkert inden afrejse. Det er træls at stå klar til jagt ude på lokaliteten for så at konstatere, at jagtvåbnet ikke virker. Derfor anbefales det, at gennemgå jagtvåbnet inden afrejse og sikre sig dets funktionalitet og driftssikkerhed - se artikel om klargøring af jagtvåben.

Hvis man vælger at låne sig frem kan det være som at spille i lotteriet. Nogle gange får man stillet det ypperligste jagtvåben til rådighed andre gange noget som er helt uforsvarligt at jage med, både af hensyn til vildtet og ens egen sikkerhed.

Du kan med fordel læse mere om forberedelse inden jagtrejsen.

For de jægere som ikke helt kan beslutte sig for om de skal anskaffe en side by side eller en over and under, er her løsningen.