Jagtrejser

"...at rejse er at leve" skrev H. C. Andersen engang... mange siger "...at jage er at leve", men kan man kombinere begge enmer rammer man plet...

En jagtrejse er for mange en måde at kombinere eventyrlyst med jagt, og flere og flere rejser ud i den store verden for at opleve jagtens mangfoldighed.

Inden man bestiller en jagtrejse kan det anbefales, at gøre sig nogle overvejelser, især om egne ønsker og behov til jagtform, vildtart, jagtland, mv.

Indledningsvist skal man beslutte sig for om man selv vil arrangere jagtrejsen eller købe den igennem et jagtrejsebureau.Generelt anbefales det, at bestille igennem et jagtrejsebureau frem for selvorganisering. Der er mange ting, som kan gå galt med selvorganisering, og det kræver nogen erfaring og viden at kaste sig over. Usikkerhedsmomenter i forhold til forsikringsforhold, betaling, fejl og mangler, risiko for konkurs hos leverandør, klagemuligheder etc. er blot nogle af de dele som kan gå galt, og her er man ofte meget ringe stillet, hvis man selv har organiseret jagtrejsen.
Hos den seriøse jagtrejsebureauer, er der bedre styr på disse dele, og endelig har man igennem rejsegarantifonden gode muligheder for at klage sin ret. Man skal nemlig aldrig købe en jagtrejse hos en udbyder, som ikke er medlem af rejsegarantifonden.
Der findes udenlandske jagtrejsebureauer, som udbyder jagtrejser direkte, men som anvender et lokalt Dansk jagtrejsebureau, som er medlem af rejsegarantifonden til at varetage selve betalingen. I den forbindelse er man ligeså godt stillet, som hvis man købte jagtrejsen direkte igennem et dansk bureau.

Risikoen er for at informationer går tabt er til stede når man booker igennem et jagtrejsebureau, fordi informationerne skal igennem flere led, derfor påhviler der jagtrejsebureauerne en særlig fokus på entydig og præcis kommunikation.

Erfaringer viser, at manglende eller upræcis kommunikation er en af de væsentligste årsager til braste forventninger og utilfredse kunder.
Selvfølgeligheder og elementærviden er ikke ens i opfattelsen hos alle.

Derudover er den økonomiske del et argument for selvorganisering. Ofte vil man kunne spare penge, men risikoen for at et eller andet går galt, er som nævnt stor og så bliver det ofte langt dyrere og resultere i ærgelser og spildt tid.

Hos jagtrejsebureauerne er det også vigtigt, at de sælger som skal fungere som konsulent for jagtrejsekunden yder en troværdig og kompetent service, der bygger på reel viden om det pågældende jagtrejseprodukt. Det er nemlig grundlaget for at der kan ske seriøs forventningsafstemning mellem kunde og jagtrejseudbyder, og dermed skabe grundlaget for en god jagtoplevelse på jagtrejse.Rejsevejledninger fra Udenrigsministreriet

www.um.dk

Pas og Visum

www.um.dk